Preskocit navigáciu

Prvé bojové streľby motorizovaných družstiev


Prvé bojové streľby motorizovaných družstiev V dňoch 12. – 13. júna 2018 vykonal 23. motorizovaný prápor (23.mopr) Trebišov historicky prvé bojové streľby motorizovaných družstiev od vzniku 23.mopr. Bojové streľby preverili šesť motorizovaných družstiev z 1. a 2. motorizovanej roty na posádkovej strelnici Poruba pod Vihorlatom.
Témou bolo zaujatie bojového postavenia mimo dotyk s nepriateľom. Aj napriek tomu, že u motorizovaných družstiev nie sú obsadené funkcie veliteľov motorizovaných družstiev a celé velenie museli prevziať zástupcovia veliteľov motorizovaných družstiev, boli výsledky zamestnania hodnotené známkou „dobre“. Najlepším družstvom bolo družstvo čatára Dušana Holiša zástupcu veliteľa družstva 1. modr, ktorý zúročil bohaté skúsenosti z pôsobenia hlavne u mechanizovaných jednotiek a so svojím družstvom dosiahol hodnotenie z taktickej ako aj streleckej časti na výbornú. Pre iných boli tieto bojové streľby prvými v ich profesionálnej kariére.

Prvé bojové streľby motorizovaných družstievPrvé bojové streľby motorizovaných družstievPrvé bojové streľby motorizovaných družstievPrvé bojové streľby motorizovaných družstiev

Autor: rtm. Pavol VIŇANSKÝ- Veliaci poddôstojník , Foto: rtm. Pavol VIŇANSKÝ- Veliaci poddôstojník - Dátum: 13.06.2018
Čítanosť: 4810
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share