Preskocit navigáciu

Zmeny v čele Generálneho štábu OS SR


Zmeny v čele Generálneho štábu OS SR

Počas dnešného slávnostného zhromaždenia príslušníkov Generálneho štábu boli vyhlásené personálne rozkazy oznamujúce zmeny v jeho vedení.
S platnosťou od pondelka, 15. októbra, je na pozíciu zástupcu náčelníka generálneho štábu ustanovený generálmajor Josef Pokorný, doterajší generálny riaditeľ sekcie riadenia obrany, výstavby ozbrojených síl a obranného plánovania MO SR, ktorého na tomto mieste strieda doterajší náčelník štábu strategického plánovania GŠ OS SR. Z pozície zástupcu náčelníka generálneho štábu- náčelníka štábu, po viac ako roku, odchádza do diplomatických služieb generálmajor Miroslav Kocian a na jeho miesto nastupuje doterajší zástupca veliteľa vzdušných síl brigádny generál Miroslav Lorinc. Zároveň bol k rovnakému termínu na uvoľnenú pozíciu náčelníka štábu strategického plánovania ustanovený plukovník Peter Babiar.
Ako vo svojom príhovore uviedol generál Zmeko,"Tieto zmeny sú začiatkom procesu, ktorý nám umožní postúpiť v reorganizácii nielen generálneho štábu. Sám považujem budúci rok za kľúčový a preto verím, že sme našli tých pravých ľudí na svojich miestach, ktorí mi pomôžu pri riadení ozbrojených síl".
Odchádzajúci generál Kocian prítomným poďakoval za prácu a zaželal novým funkcionárom veľa šťastia a pevnú ruku. 
Na záver ceremoniálu generál Zmeko ocenil prácu oboch odchádzajúcich generálov udelením vojenských medailí a odznakov.


Zmeny v čele Generálneho štábu OS SRZmeny v čele Generálneho štábu OS SRZmeny v čele Generálneho štábu OS SRZmeny v čele Generálneho štábu OS SRZmeny v čele Generálneho štábu OS SR 2Zmeny v čele Generálneho štábu OS SR 2Zmeny v čele Generálneho štábu OS SR 2

Autor: OOd NGŠ , Foto: OOd NGŠ- MŠ - Dátum: 12.10.2018
Čítanosť: 10786
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share