Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup príslušníkov OSSR a Vojenskej polície


Slávnostný nástup príslušníkov OSSR a Vojenskej polície

V priestoroch 11. mechanizovaného práporu Martin sa v pondelok 10. decembra 2018 konal slávnostný nástup príslušníkov Vojenskej polície, ktorí sú v rámci plnenia úloh medzinárodného krízového manažmentu zaradení do nebojovej misie NATO - MISSION IRAQ.

Vyslaní príslušníci spoločne s príslušníkmi Ozbrojených síl SR budú plniť úlohy v oblasti poradenstva, výcviku s cieľom stabilizácie bezpečnostnej situácie v krajine.
Rozlúčky sa zúčastnili vojenskí policajti, ktorí sú zaradení do deklarovaného príspevku OS SR - predsunutá prítomnosť Lotyšsko.

Protokoly o prepodriadenosti vojenských policajtov slávnostne podpísali:
riaditeľ Vojenskej polície – plk. Michal MIGÁT spolu s veliteľom Strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR brigádnym generálom Martin MICHALKOM a veliteľom Pozemných síl OS SR generálmajorom Jindřichom JOCHOM.

Spoločného slávnostného nástupu sa zúčastnil aj príslušník Vojenskej polície nrtm. Radovan Januška, ktorý sa vrátil z operácie Resolute Support Afganistan. Minister obrany SR mu udelil medailu „Pamätný kríž za účasť vo vojenskej operácií“. Z rúk náčelníka GŠ OS SR generálporučíka Daniela ZMEKA si prevzal nielen osobné blahoželanie ale aj vecný dar.


Slávnostný nástup príslušníkov OSSR a Vojenskej polície

Autor: VP , Foto: VP a 11.mpr - Dátum: 12.12.2018
Čítanosť: 7181
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share