Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup k 26. výročiu vzniku Slovenskej republiky


Slávnostný nástup k 26. výročiu vzniku Slovenskej republiky

V dôsledku rozdelenia Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky na dva samostatné štáty - Českú republiku a Slovenskú republiku - vznikla 1. januára 1993 samostatná Slovenská republika.
Je to už dvadsiaty šiesty raz, keď si na prahu tohto nového roka, roka 2019, pripomíname vznik Slovenskej republiky (ďalej len ,,SR“), čím otvárame druhé štvrťstoročie jej existencie. Pri tejto príležitosti vykonali 7. januára 2019 príslušníci veliteľstva brigády bojového zabezpečenia a roty podpory velenia slávnostný nástup v priestoroch kasárni Slovenského národného povstania v Trenčíne.
Po odznení štátnej hymny pozdravil nastúpené jednotky zástupca veliteľa brigády bojového zabezpečenia plukovník Róbert Kecső. Následne bol prečítaný Rozkaz prezidenta SR k 26. výročiu vzniku SR a rozkazy Ministra obrany SR a náčelníka Generálneho štábu OS SR o udelení pamätných medailí a odznakov pre vybraných príslušníkov veliteľstva.
Na záver sa zúčastneným prihovoril zástupca veliteľa brigády plukovník Kecső, ktorý v krátkosti zhodnotil uplynulý rok, pričom skonštatoval, že všetky úlohy stanovené brigáde boli splnené. Vo svojom príhovore pripomenul, že ako rok 2018, tak i rok 2019 sa bude niesť v duchu významných výročí a cvičení, spojených nielen so slovenskou štátnosťou a poprial všetkým príslušníkom veliteľstva brigády veľa zdravia, optimizmu a energie do ďalšej spoločnej práce v tomto novom roku.
Slávnostného nástupu sa zúčastnili aj generálporučík v.v. Pavel Honzek a generálmajor v.v. Dušan Humený z Klubu generálov SR, ktorí odovzdali príslušníkom veliteľstva brigády a roty podpory velenia pamätné plakety za vykonané pomocné práce pri zrekonštruovaní vojnového cintorína padlých vojakov rôznych národnosti počas prvej svetovej vojny v Trenčíne – Kubrá.


NástupNástupNástupNástup

Autor: kpt. Ing. Martin ŠURIN , Foto: kpt. Ing. Martin ŠURIN - Dátum: 07.01.2019
Čítanosť: 3509
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share