Preskocit navigáciu

Oslavy 15. výročia vstupu SR do NA TO za účasti príslušníkov VePBA


Oslavy 15. výročia vstupu SR do NA TO za účasti príslušníkov VePBA

Pri príležitosti osláv vstupu Slovenskej republiky do Severoatlantickej aliancie sa v piatok, 29. marca, na pôde Ministerstva obrany SR, uskutočnilo slávnostné zhromaždenie vojenského diplomatického zboru, profesionálnych vojakov a zamestnancov MO SR a Generálneho štábu OS SR.

Oficiálny privítací ceremoniál pre ministra obrany SR Petra Gajdoša zabezpečili príslušníci Čestnej stráže OS SR pod velením podplukovníka Branislava Fraňa. Štátna hymna SR a hymna NATO odzneli v podaní bratislavskej vojenskej hudby. Súčasťou zhromaždenia bolo tiché položenie vencov k Pamätníku zmierenia MO SR hlavnými funkcionármi, ktoré ukončili smutné tóny vojenskej večierky v podaní hráča na trúbku Vojenskej hudby Ozbrojených síl SR.

Precíznym vykonaním cvikov a slávnostným pochodom jednotky prezentovali svoju vycvičenosť  a zladenosť a zároveň dotvorili slávnostnú atmosféru tohto výnimočného podujatia.

Pred 15 rokmi 29. marca 2004 sa Slovensko stalo oficiálne členom Severoatlantickej aliancie (North Atlantic Treaty Organization - NATO).  Ambíciu vstúpiť do NATO, ako aj Európskej únie, obsahovali už inauguračné dokumenty pri vzniku samostatnej Slovenskej republiky 1. januára 1993, ktoré formulovali priority zahraničnej politiky nového štátu.


Oslavy 15.výročia vstupu SR do NA TO za účasti príslušníkov VePBAOslavy 15.výročia vstupu SR do NA TO za účasti príslušníkov VePBAOslavy 15.výročia vstupu SR do NA TO za účasti príslušníkov VePBAOslavy 15.výročia vstupu SR do NA TO za účasti príslušníkov VePBA

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: OOd NGŠ - Dátum: 29.03.2019
Čítanosť: 3695
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share