Preskocit navigáciu

Dvojstupňový komplexný štábny nácvik


Dvojstupňový komplexný štábny nácvik

V nadväznosti na Samostatný štábny nácvik spoločného operačného veliteľstva (SOV), ktorý sa konal v dňoch 25. marca až 1. apríla, prebieha práve v týchto dňoch, od 2. do 5. apríla, v priestoroch Veliteľstva pozemných síl Dvojstupňový komplexný štábny nácvik (DvKŠN) hlavného miesta velenia (HMV) a SOV. Náčelník Generálneho štábu OS SR stanovil ako jednu z hlavných úloh pre výcvikový rok 2019 vykonať sériu štábnych nácvikov, ktorého súčasťou je aj vykonanie DvKŠN za podpory zložiek GŠ OS SR a VzS OS SR.

Témou tohtoročného štábneho nácviku je HMV a SOV pri plánovaní operácie zameranej na obranu SR. Pre všetkých zaradených príslušníkov je to výcviková príležitosť, ktorá bude využitá na spracovanie operačného plánu veliteľa SOV v zmysle Strategicko-plánovacej smernice NGŠ OS SR „Pripravený a odhodlaný 2019“.

O tom, či štábny nácvik prebieha podľa plánu vykonania sa prišiel presvedčiť aj náčelník GŠ OS SR generálporučík Daniel Zmeko, ktorému boli predstavené varianty činnosti. Nasledovala ich analýza a porovnanie ako aj rozhodnutie veliteľa SOV o výbere jedného variantu. V piatok 5. apríla, po dopracovaní, bude predložený Koncept operácie (CONOPS) náčelníkovi Generálneho štábu na schválenie. Postupne až do 17. apríla bude dopracovaný operačný plán.


Dvojstupňový komplexný štábny nácvikDvojstupňový komplexný štábny nácvikDvojstupňový komplexný štábny nácvikDvojstupňový komplexný štábny nácvik

Autor: Sek vel.PS , Foto: Sek vel.PS - Dátum: 04.04.2019
Čítanosť: 5351
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share