Preskocit navigáciu

Slávnostné vyradenie absolventov ďalšieho odborného výcviku


Slávnostné vyradenie absolventov ďalšieho odborného výcviku
V piatok 12. apríla 2019 v priestoroch kinosály Základne výcviku a mobilizačného doplňovania Martin bol ukončený Ďalší odborný výcvik vojenskej odbornosti „veliaci poddôstojník“. Do výcviku, cieľom ktorého bolo poskytnúť základné odborné a taktické poznatky pre výkon funkcie veliaci poddôstojník, nastúpilo 22 frekventantov zo zložiek OS SR.
V rámci výcviku boli využité poznatky a skúsenosti z Kurzu operačného plánovania (Battle staff NCO Course) riadeného inštruktormi Národnej Gardy Indiana, v rámci partnerskej spolupráce so zámerom skvalitniť výcvik a vzdelávanie poddôstojníkov v Poddôstojníckej akadémii.
Za najlepšieho absolventa kurzu bol vyhlásený rotmajster Maroš Hörčík z Práporu Combat Service Support Prešov, ktorý prevzal putovnú cenu pre najlepšieho frekventanta kurzu z rúk veliteľa Poddôstojníckej akadémie štábneho nadrotmajstra Richarda Fabriciusa, ktorý v príhovore zdôraznil potrebu kvalitných veliacich poddôstojníkov v štruktúrach Ozbrojených síl SR. Slávnostné vyradenie prebehlo za účasti veliaceho poddôstojníka Základne výcviku štábneho nadrotmajstra Miroslava Ferenca, velenia Poddôstojníckej akadémie a inštruktorského zboru Funkčných a odborných kurzov PA.

foto1foto1foto1foto1

Autor: PA , Foto: PA - Dátum: 18.04.2019
Čítanosť: 3704
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share