Preskocit navigáciu

Generáli na kontrole NSE


Generáli na kontrole NSE

V utorok 19. októbra 2010 navštívil priestor sústredenia jednotiek národného podporného prvku (NSE) vo vojenskom výcvikovom priestore Záhorie Náčelník generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík a Veliteľ síl výcviku a podpory OS SR generálmajor Peter Vojtek.

V skorých ranných hodinách veliteľ SVaP skontroloval príslušníkov NSE nastúpených po rotách a pred náročným utorkovým výcvikom im poprial veľa úspechov i vyjadril presvedčenie, že jednotka splní previerku bojovej pripravenosti na výbornú. Následne generálmajor Vojtek spolu s podplukovníkom gšt. Žarnovickým prešiel priestorom táborového sústredenia kde boli svedkami násilných protestov domáceho obyvateľstva pred vstupnou bránou do tábora NSE, proti ktorým bolo použité vodné delo. Na imitovanej situácii cvičenia Joint Goal 2010 tak generálmajor Vojtek preveril činnosť ochrany tábora NSE a zvládnutie bezpečnostných opatrení.

Po príchode generála Bulíka veliteľ NSE major Melega všetkým predstavil základné spôsobilosti národného podporného prvku 11. mechanizovanej prápornej skupiny a doposiaľ splnené úlohy štábom a jednotkami NSE v cvičení Spoločný cieľ 2010 (Joint Goal 2010). Predstavenie plánovaných úloh ďalších dní, boli témou následného rozhovoru generála Bulíka a majora Melegu. Počas návštevy jednotky NSE plnili aktuálne úlohy cvičenia a generál Bulík mal tak možnosť vidieť odchod zásobovacieho logistického konvoja a precvičenie činnosti príslušníkov NSE po napadnutí tábora.

Náčelník generálneho štábu OS SR po krátkej kontrole kempu NSE pokračoval na kontrolu ďalších jednotiek cvičiacich pod námetom cvičenia Joint Goal 2010.


Generáli na kontrole NSEGeneráli na kontrole NSEGeneráli na kontrole NSEGeneráli na kontrole NSEGeneráli na kontrole NSE 2Generáli na kontrole NSE 2Generáli na kontrole NSE 2Generáli na kontrole NSE 2Generáli na kontrole NSE 3Generáli na kontrole NSE 3Generáli na kontrole NSE 3Generáli na kontrole NSE 3Generáli na kontrole NSE 4Generáli na kontrole NSE 4Generáli na kontrole NSE 4

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 19.10.2010
Čítanosť: 16859
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share