Preskocit navigáciu

Veľkonočná kvapka krvi v Trenčíne i v Martine


Veľkonočná kvapka krvi v Trenčíne i v Martine

Tridsaťpäť dobrovoľných darcov krvi prišlo v stredu 13. apríla 2011 do priestorov Veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne aby spoločne podporili aktivitu s názvom „Veľkonočná kvapka krvi“.

„Som nesmierne rád, že sa na dnešnej aktivite zúčastnilo viac ako 30 ľudí z vojenských útvarov trenčianskej posádky a vyslali sme tak pozitívny signál všetkým, ktorí krv najviac potrebujú,“ povedal generálmajor Vojtek priamo po odbere. Dodal, že dnešné dobrovoľné darcovstvo krvi bolo možné zorganizovať vďaka výbornej spolupráci hlavného lekára síl výcviku a podpory MUDr. Škorca s Ústrednou vojenskou nemocnicou v Ružomberku. Práve z ružomberskej nemocnice prišiel primár hematologicko-transfúzneho oddelenia MUDr. Mitura spolu s personálom.

Rovnaká aktivita prebehla v stredu 13. apríla 2011 aj v martinskom prápore výcviku kde profesionálni vojaci a zamestnanci podporili bezpríspevkové darovanie krvi pod názvom „Veľkonočná kvapka krvi“. Stredajšia účasť 69 dobrovoľných darcov je dôkazom výbornej spolupráce práporu výcviku s pracoviskom Národnej transfúznej stanice v Martine, v rámci ktorej bolo v priestoroch útvaru od roku 2007 spoločne zrealizovaných 10 bezpríspevkových darovaní krvi, ktorých sa zúčastnilo viac ako 400 profesionálnych vojakov a zamestnancov.


Veľkonočná kvapka krvi na veliteľstve síl v Trenčíne 2Veľkonočná kvapka krvi na veliteľstve síl v Trenčíne 2Veľkonočná kvapka krvi na veliteľstve síl v Trenčíne 2Veľkonočná kvapka krvi na veliteľstve síl v Trenčíne 2Veľkonočná kvapka krvi na veliteľstve síl v Trenčíne 3Veľkonočná kvapka krvi na veliteľstve síl v Trenčíne 3Veľkonočná kvapka krvi na veliteľstve síl v Trenčíne 3Veľkonočná kvapka krvi na veliteľstve síl v Trenčíne 4Veľkonočná kvapka krvi na veliteľstve síl v Trenčíne 4Veľkonočná kvapka krvi na veliteľstve síl v Trenčíne 4Veľkonočná kvapka krvi na veliteľstve síl v Trenčíne 4

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 13.04.2011
Čítanosť: 19319
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share