Preskocit navigáciu

Víťazstvo P. Jambora na majstrovstvách Slovenska silných mužov


Víťazstvo P. Jambora na majstrovstvách  Slovenska silných mužov

Náš kolega, kamarát nrtm. Pavol JAMBOR sa v nedeľu 1. mája v Malackách zúčastnil Majstrovstiev Slovenska silných mužov a na futbalovom ihrisku v areáli Zámockého parku, za účasti troch tisícok divákov sa triumfálne postavil na najvyšší piedestál po ôsmych rokoch.


Na stupňoch víťazov v tejto súťaži stál v rokoch 1999, 2001 ,2002 a tak teraz získal už svoj štvrtý titul národného šampióna. Ako všetci dobre vieme, jeho cesta za víťazstvami bola tŕnistá. Závažné zranenie (v roku 2003), kedy bol na vrchole síl, si vyžiadalo dlhé mesiace zotavovania a rekonvalescencie.


Nechýbalo veľa a na túto súťaž takmer ani nenastúpil. Ako sa sám vyjadril: „Desať dní pred šampionátom som si natrhol biceps. Myslel som si, že sa tým sezóna pre mňa nadobro skončila. Zabrali však obstreky od MUDr. Jozefa Gabrhela, ktoré ma, takpovediac, vrátili do hry,“ pochválil Pavol známeho trenčianskeho lekára. Mimochodom, staršieho brata hlavného organizátora vydareného podujatia Milana Gabrhela.
Zranená paža aj tak obmedzovala a nedovolila mu zabrať naplno. „Asi najviac mi to vadilo pri dvíhaní 140-kilovej klady zo zeme nad hlavu. Výraz od hrudníka bol v poriadku, no premiestnenie bolelo ako ďas,“ povzdychol si aktuálny silácky šampión. Aj preto sa v úvodnom teste sily siláckeho päťboja držal späť a uspokojil sa s dvoma platnými pokusmi, hoci na tréningu ich v časovom limite 60 sekúnd zvláda päť.


Aj keď náš Paľko Jambor, veterán, nevyhral ani jednu disciplínu, o jeho končenom víťazstve rozhodla celková vyrovnanosť a hlavne to, že bez zaváhania prešiel všetkými disciplínami.
5.miesto
- vo farmárskej chôdzi s párom 150-kilových kufrov, kde vytýčenú vzdialenosť 20 metrov urazil za 14,66 sekundy
3.miesto
- v dvíhaní 140-kilovej klady zo zeme nad hlavu (počet opakovaní 2)
3.miesto
- v priťahovaní nákladného auta v sede (23,77 s.)
2.miesto
- v mŕtvom ťahu s automobilom Hyundai ix20 (auto bolo upevnené na špeciálnej konštrukcii, pričom pretekári nadvihovali zadnú nápravu), kde bez trhačiek zvládol 10 opakovaní
2.miesto
- v prevracaní (tam a späť) 600-kilovej pneumatiky, ktorú v minútovom limite otočil štyrikrát


Víťazstvo P. Jambora na majstrovstvách Slovenska silných mužovVíťazstvo P. Jambora na majstrovstvách Slovenska silných mužovVíťazstvo P. Jambora na majstrovstvách Slovenska silných mužov

Autor: http://www.muscle-fitness.cz , Foto: BORIS BÁRDOŠ - Dátum: 05.05.2011
Čítanosť: 23938
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share