Preskocit navigáciu

Vojenskí hasiči zasahovali


Vojenskí hasiči zasahovali

Dňa 23. septembra 2011 sa v priestoroch Zmiešaného krídla Sliač uskutočnil nácvik prieniku a funkčnosti signálu pri núdzovom stave „Letecká nehoda na letisku“. Cvičenia sa zúčastnila vojenská hasičská jednotka Zmiešaného krídla Sliač spolu so záchrannou hasičskou službou civilného letiska Sliač v súčinnosti so zástupcami policajného zboru, Integrovaného záchranného systému Banská Bystrica a ostatnými zložkami Zmiešaného krídla Sliač.

Námetom cvičenie bola nehoda lietadla B 737 400 s následnou deštrukciou. Miesto nehody bolo viditeľné z riadiacej veže TWR. Pri odstraňovaní následkov havárie došlo k požiaru vytekajúceho paliva z poškodeného trupu lietadla, kedy hasičská jednotka musela prerušiť vyslobodzovacie práce a následne začať lokalizovať a likvidovať ohnisko požiaru. Na palube lietadla bol jeden mŕtvy, jeden ľahko a dvaja ťažko zranení. Po vyslobodení boli zranení transportovaní do nemocnice.

Kooperácia jednotných zložiek bola výborná, na vyskytujúce sa problémy operatívne reagovali. Cvičenie splnilo svoj účel.



Autor: zk Sliač , Foto: zk Sliač - Dátum: 28.09.2011
Čítanosť: 11244
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share