Preskocit navigáciu

Komplexné precvičenie Síl


Komplexné precvičenie Síl

     Vyvrcholením roka v oblasti prípravy príslušníkov Síl sa stal trojdňový komplexný nácvik uvádzania Síl do stupňov Pohotovosti a Bojovej pohotovosti ako aj prijatia opatrení na ochranu síl. V dňoch 22.-24.novembra, na základe cvičného rozkazu náčelníka Generálneho štábu OS SR, štáby veliteľstva síl a jeho podriadených útvarov komplexne precvičili problematiku uvádzania Síl do pohotovosti v reakcii na ohrozenie Slovenskej republiky, s následným prechodom do bojovej pohotovosti, v posledný deň nácviku. Počas tohto obdobia sa preverili postupy jednotlivých funkčných skupín, predurčených na plnenie úloh, ako aj plnenie denných úloh veliteľstva a útvarov v podmienkach pohotovosti a neskôr bojovej pohotovosti.
     Na záver veliteľ síl generálmajor Vojtek zhodnotil priebeh nácviku a ako poznamenal, pri plánovaní nácvikov v budúcom roku bude treba venovať vyššiu pozornosť najmä príprave reálnych scenárov nácvikov, aby sa priame skúsenosti príslušníkov štábov, získane počas nich mohli priamo premietnuť do plnenia činností počas nasadenia síl a prostriedkov v reálnych krízových situáciách.


Komplexné precvičenie Síl1Komplexné precvičenie Síl1Komplexné precvičenie Síl1Komplexné precvičenie Síl1Komplexné precvičenie Síl2Komplexné precvičenie Síl2Komplexné precvičenie Síl2Komplexné precvičenie Síl2

Autor: mjr. Štefan Zemanovič , Foto: kpt. Ján Brezula - Dátum: 25.11.2011
Čítanosť: 12594
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share