Preskocit navigáciu

Náčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEA


Náčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEA

Náčelník generálneho štábu OS SR generálmajor Peter Vojtek navštívil v dňoch 19. a 20. novembra 2011 príslušníkov misie EUFOR ALTHEA v priestore základne BUTMIR. Slovenskú delegáciu privítal veliteľ misie EUFOR v Bosne a Hercegovine generálmajor Róbert Brieger, ktorý ocenil vysokú profesionalitu a nasadenie príslušníkov Slovenského kontingentu pôsobiacich v misii. V spoločnej diskusii sa ďalej venovali všeobecnej situácii v regióne a ďalšom smerovaní misie EUFOR ALTHEA.

Generálmajor Peter Vojtek po tomto rokovaní navštívil priestory Regionálneho koordinačného centra Juh (RCC South), kde veliteľ RCC South a SLOVCON podplukovník Ing. Vladimír Stolárik informoval prítomných o úlohách, cieľoch, personálnom obsadení a technickom zabezpečení príslušníkov slovenského kontingentu v misii EUFOR ALTHEA. Stretol sa tiež s príslušníkmi slovenského kontingentu pracujúcimi na rôznych pozíciách v rámci RCC South, NSE, HQ EUFOR a HQ NATO.

Súčasná politická, bezpečnostná situácia v Bosne a Hercegovine a smerovanie krajiny v oblasti euroatlantickej integrácie, boli hlavnými témami pracovného stretnutia generálmajora Petra Vojteka s veľvyslancom SR v Bosne a Hercegovine Miroslavom Mojžitom, s ktorým sa stretol v podvečerných hodinách.

Program slovenskej delegácie pokračoval počas druhého dňa návštevou Liason Observation Team (LOT) Novo Sarajevo, počas ktorej príslušníci oboznámili náčelníka GŠ s úlohami a situáciou v priestore pôsobenia. Generálmajor Vojtek tiež navštívil „Tunel Spasa“, ktorý počas vojnového konfliktu 1992-95 slúžil obyvateľom Sarajeva pri obliehaní mesta bosnianskymi Srbmi ako úniková cesta a zásobovacia trasa.

Na záver svojej návštevy náčelník Generálneho štábu OS SR generálmajor Peter Vojtek poďakoval všetkým príslušníkom OS SR pôsobiacim v operácii ALTHEA za kvalitné plnenie úloh a zaželal im príjemné prežitie vianočných sviatkov a úspešný nový rok.


Náčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEANáčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEANáčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEANáčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEANáčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEANáčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEANáčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEANáčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEANáčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEANáčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEANáčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEANáčelník GŠ generálmajor Peter Vojtek navštívil príslušníkov EUFOR ALTHEA

Autor: OS SR - nrtm. Mgr. Peter MAZUREK, OPS RCC SOUTH , Foto: OPC RCC SOUTH - Dátum: 20.12.2011
Čítanosť: 16235
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share