Preskocit navigáciu

Streľby bojových vozidiel pechoty v Lešti


Streľby bojových vozidiel pechoty v Lešti
V súlade s poslaním martinského Práporu výcviku centralizovane pripravovať mužstvo a poddôstojníkov pre celé ozbrojené sily, sa 13. - 22. marca v Martine uskutočnili kurzy strelcov operátorov bojových vozidiel pechoty BVP-1 a BVP-2.
 
Vyvrcholením kurzov bolo cvičenie v streľbe z miesta a za pohybu vo Výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť, ktoré organizovali príslušníci roty bojového výcviku.
 
Uvedených kurzov sa zúčastnilo spolu 23 profesionálnych vojakov z celých Ozbrojených síl SR, čím sa zvýšila ich pripravenosť na plnenie úloh nielen v ich materských útvaroch, ale hlavne v zahraničných operáciách.
 
Sily výcviku a podpory ako jeden zo základných komponentov Ozbrojených Síl SR nesie zodpovednosť za centralizovaný výcvik a prípravu mužstva a poddôstojníkov počas celej ich služobnej kariéry. Sústredením výcviku do jednej ustanovizne dochádza k významnej úspore vynakladaných prostriedkov a zároveň k udržiavaniu rovnakého štandardu pripravenosti profesionálnych vojakov v celých ozbrojených silách.
 

fotofotofotofoto

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: rtn. Stanislav Héger - Dátum: 25.03.2013
Čítanosť: 13117
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share