Preskocit navigáciu

„Priateľstvo je silná zbraň, niekomu môže ublížiť, niekomu pomôcť.“


„Priateľstvo je silná zbraň, niekomu môže ublížiť,  niekomu pomôcť.“
Nadväzovanie a udržiavanie priateľstva nie je ani automatické a nie je ani dielom šťastnej náhody, vyžaduje zámernosť a úsilie. Vyžaduje záujem o iných, spoluprácu, čestnosť a úprimnosť. Aj my, profesionálni vojaci a zamestnanci hlohovského Dopravného práporu, máme záujem o rozvíjanie toho najkrajšieho vzťahu na svete, priateľstva s klientmi Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých v Pastuchove.
Veríme, že pre klientov Domova sociálnych služieb v Pastuchove a priateľov z Klubu kľúčik Hlohovec bol 10. jún 2013 nielen krásnym slnečným dňom stráveným v priestoroch Dopravného práporu, ale aj balíčkom zážitkov k prehĺbeniu nášho priateľstva. Úsmev na tvárach pri stretnutí s priateľmi vojakmi, potešenie z toho, že si sami vyskúšali, aké to je sedieť vo vojenskej technike, či úprimná radosť z ukážky zásahu nepredpísanej vojenskej hasičskej jednotky, sú pre nás inšpiráciou, povzbudením i zamyslením, akú zbraň máme v rukách. Pretože priateľstvo, ľudský charakter a snaha pomôcť tým, ktorí našu pomoc potrebujú je silná zbraň, s ktorou treba vedieť správne zaobchádzať. 
Nech sa už pokladáme za akokoľvek obrnených, priebojných a sebestačných, každý z nás čas od času potrebuje objatie, úprimný rozhovor, podporu. Už len vedomie, že vďaka podpore priateľov obstojíme v ťažkých životných skúškach, nám pomáha vydržať rôzne ťažkosti. Snáď takouto malou oporou sme i my.

„Priateľstvo je silná zbraň, niekomu môže ublížiť,  niekomu pomôcť.“  „Priateľstvo je silná zbraň, niekomu môže ublížiť,  niekomu pomôcť.“  „Priateľstvo je silná zbraň, niekomu môže ublížiť,  niekomu pomôcť.“  „Priateľstvo je silná zbraň, niekomu môže ublížiť,  niekomu pomôcť.“

Autor: zam. Mgr. Janka Žáková , Foto: zam. Mgr. Janka Žáková, čat. Ing. Katarína Oravczová - Dátum: 13.06.2013
Čítanosť: 29595
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share