Preskocit navigáciu

Šťastný návrat z vojenskej operácie EUFOR ALTHEA


Šťastný návrat z vojenskej operácie EUFOR ALTHEA

Domov, na Slovensko sa v sobotu 8. marca 2014 šťastne vrátilo 23 príslušníkov OS SR, ktorí deväť mesiacov plnili úlohy vo vojenskej operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine.
V poradí už siedmu rotáciu operácie EUFOR ALTHEA privítal v Novej Polianke náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl SR generálporučík Peter Vojtek spolu s plukovníkom Dreveňákom náčelníkom štábu Síl výcviku a podpory ozbrojených síl SR.
Slávnostný akt privítania sa uskutočnil 13. marca 2014 na pôde Vysokošpecializovaného ústavu pľúcnych chorôb v Novej polianke, kde sa rotujúci personál podrobuje zdravotných vyšetreniam v karanténnom prostredí. V rámci slávnostného aktu generálporučík Vojtek vyjadril spokojnosť s nasadením, s akým príslušníci siedmej rotácie plnili úlohy v zahraničí, a tak reprezentovali Slovenskú republiku na medzinárodnej pôde. Príslušníci operácie si z rúk náčelníka GŠ OS SR prevzali medaily za plnenie úloh v operácii mimo územia SR. Obetavosť najlepších generálporučík Vojtek ocenil aj vecnými darmi. Prítomnosť rodinných príslušníkov vojakov bola tým pravým, a po deviatich mesiacoch rodinného odlúčenia aj najcennejším darčekom pre všetkých vojakov.

Prípravu, výcvik a samotné nasadenie personálu do operácie EUFOR ALTHEA primárne zastrešuje veliteľstvo Brigády bojového zabezpečenia (VBrBZ) spolu so svojimi podriadenými útvarmi v posádke Martin a Hlohovec. Samotný slávnostný akt privítania siedmej rotácie zabezpečoval rovnako personál poddôstojníckeho hodnostného zboru VBrBZ.


Šťastný návrat z vojenskej operácie EUFOR ALTHEAŠťastný návrat z vojenskej operácie EUFOR ALTHEAŠťastný návrat z vojenskej operácie EUFOR ALTHEAŠťastný návrat z vojenskej operácie EUFOR ALTHEA

Autor: kpt. Téglašiová - VBrBZ - Dátum: 13.03.2014
Čítanosť: 12367
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share