Preskocit navigáciu

Vstupný výcvik marcových príslušníkov UNFICYP v priestore nasadenia


Vstupný výcvik marcových príslušníkov UNFICYP v priestore nasadenia

Dňa 14. apríla 2016 sa príslušníci Sektoru 4 zúčastnili na cvičení v potláčaní davu v priestoroch veliteľstva UNFICYP v Nikózii, ktoré bolo organizované v rámci vstupného výcviku inštruktorov pre jednotlivé sektory, ktorí budú zodpovední za vycvičenosť všetkých príslušníkov sektorov počas ich nasadenia v operácii.

Okrem zabezpečenia hlavnej operačnej úlohy Sektoru 4, patrí k povinnostiam príslušníkov misie aj zabezpečenie stálej pohotovostnej jednotky, ktorej úlohou je nepretržitá hotovosť na plnenie úloh k zabezpečeniu integrity a bezpečnosti v celom priestore nasadenie ako aj na zabezpečenie humanitárnej pomoci na celom ostrove.

Hlavným cieľom tohto praktického cvičenia bolo precvičiť a zladiť činnosť pohotovostných jednotiek všetkých sektorov s príslušníkmi Mobilnej pohotovostnej rezervy veliteľky vojenskej operácie UNFICYP (MFR) a UN polície na Cypre. Toto cvičenie bolo zároveň ukážkou pre nových veliteľov jednotiek z rotácie marec 2016, ako správne reagovať na možný incident v priestore pôsobenia - potláčanie davu demonštrujúcich nespokojných obyvateľov ostrova v nárazníkovej zóne v spolupraci s ostatným jednotkami.

Zabezpečením ukážky na tomto cvičení v rámci Sektoru 4 boli tentokrát poverení príslušníci slovenského kontingentu. Po krátkom teoretickom a praktickom nácviku v priestoroch sektoru, sa príslušníci pohotovostnej jednotky pod vedením poručíka Adama Burana výborným spôsobom prezentovali aj na cvičení potláčania davu na veliteľstve UNFICYP.


Vstupný výcvik marcových príslušníkov UNFICYP v priestore nasadenia Vstupný výcvik marcových príslušníkov UNFICYP v priestore nasadenia Vstupný výcvik marcových príslušníkov UNFICYP v priestore nasadenia Vstupný výcvik marcových príslušníkov UNFICYP v priestore nasadenia Vstupný výcvik marcových príslušníkov UNFICYP v priestore nasadenia Vstupný výcvik marcových príslušníkov UNFICYP v priestore nasadenia Vstupný výcvik marcových príslušníkov UNFICYP v priestore nasadenia Vstupný výcvik marcových príslušníkov UNFICYP v priestore nasadenia Vstupný výcvik marcových príslušníkov UNFICYP v priestore nasadenia Vstupný výcvik marcových príslušníkov UNFICYP v priestore nasadenia

Autor: kpt. Slavomír Štovka , Foto: Sektor 4 UNFICYP - Dátum: 19.04.2016
Čítanosť: 1294
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share