Preskocit navigáciu

Participácia príslušníkov VePBA na slávnostnom otváracom ceremoniály budovy NFIU


Participácia príslušníkov VePBA na slávnostnom otváracom ceremoniály budovy NFIU

V utorok 24. januára predpoludním sa uskutočnil na pôde bratislavských kasární Vajnory otvárací ceremoniál budovy NATO Force Integration Unit (NFIU).
Slávnostné otvorenie za účasti ministra obrany SR Petra Gajdoša, náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Milana Maxima, predstaviteľov NATO a veliteľa slovenského NFIU, plukovníka Jozefa Zekucia, spestrili príslušníci Čestnej stráže OS SR Bratislava a Vojenskej hudby OS SR vzdaním vojenských pôct.
Hlavnou úlohou NFIU na Slovensku je podpora kolektívnej obrany NATO v plánovacom procese, asistencia pri výcviku a spoločných cvičeniach a v prípade potreby zabezpečenie a koordinácia prijatia spojeneckých síl v danom regióne. V slovenskom NFIU, ktoré nie je vojenskou základňou, bude pôsobiť 41 príslušníkov, z toho 21 pozícií je alokovaných pre Slovensko a 20 pozícií pre medzinárodný personál z členských krajín NATO.


Participácia príslušníkov VePBA na slávnostnom otváracom ceremoniály budovy NFIUParticipácia príslušníkov VePBA na slávnostnom otváracom ceremoniály budovy NFIUParticipácia príslušníkov VePBA na slávnostnom otváracom ceremoniály budovy NFIUParticipácia príslušníkov VePBA na slávnostnom otváracom ceremoniály budovy NFIU

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: MO SR - Michal Psota - Dátum: 25.01.2017
Čítanosť: 3718
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share