Preskocit navigáciu

Centrá do podriadenosti GŠ OS SR


Centrá do podriadenosti GŠ OS SR
Odovzdanie Centra výnimočnosti pre oblasť EOD (Conventional Munition Disposal)  a Spoločného centra materiálového manažmentu do podriadenosti Generálneho štábu OS SR je čiastkovým výsledkom reorganizačných zmien v Silách výcviku a podpory, ktoré v utorok 30. júna 2009 v priestoroch klubu Ministerstva obrany potvrdili všetky zúčastnené subjekty.

Predstavitelia Generálneho štábu OS SR generálmajor Ján Salaganič náčelník štábu pre operácie, generálmajor Peter Vojtek náčelník štábu pre podporu operácií spolu s brigádnym generálom Jurajom Krištofovičom zástupcom veliteľa síl výcviku a podpory ako predstaviteľom odovzdávajúcej zložky, potvrdili svojím podpisom dokončenie reorganizačných zmien v časti prepodriadenia útvarov a zariadení Síl výcviku a podpory do podriadenosti Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Centrum výnimočnosti vzniklo 1. októbra 2007 v podriadenosti síl výcviku a podpory s úlohami zdieľania EOD informácií, harmonizácie pokročilých foriem vzdelávania, výcviku špecialistov EOD pred nasadením do operácií používajúc metódy a postupy v súlade so súčasnými a budúcimi požiadavkami NATO pre oblasť EOD. Spoločné centrum materiálového manažmentu, do 30. júna 2009 súčasť organizačnej štruktúry Veliteľstva logistiky, bude od 1. júla 2009 odborne riadiť všetky logistické procesy Ozbrojených síl Slovenskej republiky v podriadenosti Štábu pre podporu operácií Generálneho štábu OS SR.

Centrá do podriadenosti GŠ OS SRCentrá do podriadenosti GŠ OS SRCentrá do podriadenosti GŠ OS SRCentrá do podriadenosti GŠ OS SR

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: rtm. Juraj Golský - Dátum: 30.06.2009
Čítanosť: 20269
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share